Motorproblemen

TSI of TFSI motor problemen?

Bent u in het bezit van een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat? Dan heeft u een auto met een krachtige TSI of TFSI motor en daarom een flink vermogen. Dit vermogen komt echter niet geheel zonder risico’s, aan het eind van de looptijd of zelfs eerder (vanaf 60.000 km) kunnen er zich diverse problemen voortdoen met deze motoren.

De TSI en TFSI motoren zijn krachtige maar ook gevoelige motoren. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig uw TSI of TFSI motorblok laat inspecteren door een TSI specialist. Wanneer u na elke 15.000 km uw olie laat verversen en op tijd een nieuw oliefilter plaatst verlengt u de levensduur van uw motorblok en uw distributieketting.

Wanneer u op internet zoekt naar TSI motoren zult u diverse storingen en problemen tegenkomen, ga hier niet blindelings op af. De TSI en TFSI motoren kennen vaak twee veel voorkomende problemen, namelijk: een hoog olieverbruik en een falende distributieketting. Om uw auto te voorzien van de juiste reparatiedienst stellen wij als eerst de diagnose, waarna wij u vervolgens voorzien van een passende offerte bij uw probleem. Pas na akkoord zullen wij overgaan tot vakkundige TSI reparatie.

Meest voorkomende TSI / TFSI problemen:

 • Distributieketting problemen (rekken, niet getimed, geknapt)
 • Een hoog olieverbruik
 • Vervuilde inlaatkanalen
 • Schade aan zuigers
 • Beschadigde klepstoters

Distributieketting vervangen wanneer?

Wanneer u merkt dat uw auto een ratelend geluid maakt bij het starten of slecht start is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt. Dit probleem kan namelijk veroorzaakt worden door een te ver opgerekte distributieketting. Dit kan gevaarlijk zijn voor uw motor en kan ernstige motorschade veroorzaken.

De distributieketting van een auto wordt na verloop van tijd langer en rekt uit. Gelukkig kan de kettingspanner van uw auto dit opvangen. Echter, moet u wel uitkijken dat de ketting van uw auto niet te ver uitrekt want dan kan de kettingspanner het niet meer opvangen. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw distributieketting van uw TSI of TFSI laat vervangen. Vaak is dit na ongeveer 100.000 kilometer.

Te lang doorrijden met distributieketting problemen?

Helaas zien wij vaak dat er te lang wordt doorgereden nadat de eerste problemen met de distributieketting ontstaan. Wanneer u te lang doorrijdt met een te ver opgerekte ketting is de kans groot dat uw ketting gaat overslaan waarna uw hele motor vastloopt, met grote motorschade tot gevolg. Als dit gebeurt moet uw motor gereviseerd of vervangen worden. De kosten voor een motorrevisie vallen vaak drie keer hoger uit dan het plaatsen van een nieuwe distributieketting.

TSI of TFSI problemen oplossen?

TSI-reparatie helpt u graag met het oplossen van uw TSI of TFSI problemen. Bent u in de veronderstelling dat uw auto niet meer loopt zoals deze hoort te lopen of wilt u problemen voor zijn? Neem dan contact op met ons en wij zullen u voorzien van een passend advies.

Wij kunnen uw auto repareren tegen sterk concurrerende prijzen, met gebruik van originele onderdelen. Tevens voorzien wij u daarbij gratis van vervangend vervoer. Vul het onderstaande formulier in of bel/whatsapp ons op 06-11703593 en we helpen u graag verder.

Afspraak inplannen?

Neem direct contact met ons op of vul het onderstaande formulier in. Wij proberen binnen twee werkdagen te reageren.

  Adres

  Slakweg 45
  7011 EW Gaanderen

  24/7 ondersteuning

  Afspraak

  Bel of WhatsApp
  06-11703593

  Openingstijden

  Maandag – vrijdag
  08:00 tot 17:00

  Verstuur WhatsApp