Distributieketting laten vervangen

Wacht niet te lang om de distributieketting van uw TSI / TFSI te vervangen.

Wanneer distributieketting vervangen?

De distributieketting van uw auto moet vaak rond de 100.000 km vervangen worden of eerder als u problemen met uw auto ervaart. Als je de distributieketting van uw auto op tijd vervangt heeft u nog jarenlang rijplezier met een goede motor.

Vervang je de distributieketting van uw TSI of TFSI motor te laat en hij gaat ratelen dan is de kans groot dat de ketting er overheen slaat, waarna vervolg- en motorschade ontstaat. 

Een opgerekt distributieketting

Door intensief gebruik wordt de distributieketting van uw auto langer, hierdoor rekt de ketting uit. Dit veroorzaakt niet direct problemen omdat de kettingspanner van uw auto dit opvangt.

Een geknapte distributieketting

Echter, als de ketting te ver is uitgerekt kan deze uiteindelijk knappen. In dat geval zullen de distributieketting, spanners, geleiders, keerringen, kleppen, koppakking en kopbouten vervangen moeten worden. Tevens zal de cilinderkop opnieuw gevlakt moeten worden. De herstelkosten kunnen dan wel 3x hoger uitvallen dan wanneer de ketting tijdig vervangen wordt.

Distributieketting-problemen herkennen

Problemen aan uw distributieketting kunt u op drie manieren herkennen:

 • De auto geeft een ratelend geluid als de motor nog koud is.
 • De motor overslaat
 • Uw auto geeft motorstoring aan.

Herkent u één van de bovenstaande problemen? Dan is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt om te voorkomen dat uw ketting gaat springen of zelfs breekt. Wacht niet te lang met het vervangen van uw distributieketting en voorkom (onnodige) torenhoge kosten. Wij hanteren scherpe prijzen zodat u voordelig uw distributieketting kunt laten vervangen. 

Distributieketting binnen 1 werkdag vervangen

Wij vervangen de ketting vaak al binnen 1 werkdag. Daarnaast zorgen wij voor vervangend vervoer zodat u gewoon verder kunt gaan met uw dagelijkse bezigheden. Direct een afspraak maken? Vul online het formulier in of bel/whatsapp ons op 06-11703593 en we helpen u graag verder.

Prijsoverzicht

Voordelig uw distributieketting laten vervangen

Motorinhoud FSI T(F)SI
1.2 € 595,- € 695,-
1.4 € 625,- € 725,-
1.6 € 625,
1.8 € 795,-
2.0 € 795,-

Afspraak inplannen?

Neem direct contact met ons op of vul het onderstaande formulier in. Wij proberen binnen twee werkdagen te reageren.

  ADRES

  Slakweg 45
  7011 EW Gaanderen

  24/7 ONDERSTEUNING

  06-11703593
  info@tsi-reparatie.nl

  AFSPRAAK

  Bel of WhatsApp
  06-11703593

  OPENINGSTIJDEN

  Maandag – vrijdag
  08:00 tot 17:00

  Verstuur WhatsApp